Monday, June 1, 2009

Vandra i alperna

Välkommen, här kommer jag att blogga direkt från Engelberg och löpande att lägga upp bilder, kartor och vandringsbeskrivningar från vandringar vi gör i Engelberg och centrala Schweiz. Från Engelberg kan man nå mer än 16 olika hyttor och bergsrestauranger som man kan göra både dagsvandringar och flerdagars vandringar till.

Jag som skriver bloggen jobbar på Ski Lodge Engelberg, som är ett litet svenskägt hotell som har funnits sedan förra året. Vi tyckte det saknades ett ställe i alperna med bra rejäla frukostar och middagar, en badtunna & bastu och skön stämning och personal. Så vi skapade just ett sådant hotell. Ett hotell vi själva skulle vilja bo på om vi vandrar eller åker skidor.

Engelberg är mest känt för sin offpiståkning som är bland den absolut bästa i världen. (Japp, vi har åkt skidor på 5 kontinenter och 100 ställen. Engelberg är riktigt, riktigt bra.) Vad som är mindre känt är vandringen, som också håller världsklass. Bara i dalen finns det mer än 160 kilometer markerade leder som är varierar från enkel promenad till Via Ferrata till avancerad big wall-klättring. Om man nu är lagd åt det hållet.

Följ oss här för uppdateringar och kolla in skilodgeengelberg.com

No comments:

Post a Comment