Saturday, July 25, 2009

Vandring: Engelberg - Zingel - Grafenort









Igår var det fantastiskt väder, så vi gjorde en hajk till Zingel som är namnet på en bergsrestaurang och en topp i närheten. Den ligger på kanten av ett 500 meter högt stup, och på andra sidan ligger själva berstoppen.

Vandringen går från Ski Lodge till Titlisliften, och sedan via dammen. Vid Oertingen tar du vänster där det står "Wanderweg", och sedan kommer du börja se skyltar mot Zingel.

Första delen går genom skogen, som nästan är som regnskog på norrsidorna. Enorma träd, och många forsar som stupar ner genom skogen. Efter ett tag kommer man upp till trädgränsen, med fin utsikt mot både Brunni och Titlis. Delen precis innan Zingel går man lite på skrå, men enorma bergsväggar både under och över en. Ingen fara dock, det är bra vägar hela vägen.

Uppe på restaurangen (som egentligen bara är en bondgård med en liten servering) åt vi en tallrik med kallskuret och ost och njöt av utsikten.

Därefter gick vi ner till Grafenort, som var lite lerig på grund av regnat dagen innan, och tog tåget tillbaka. Tåget går XX.50 varje timme under dagtid och tar en halvtimme tillbaka till Engelberg.

Tid: 5 - 6 timmar med tågresan
Svårighetsgrad: 3/5
Säsong: Juli - Oktober

No comments:

Post a Comment